Uutta ulkoiluharrastusta etsimässä

Uutta ulkoiluharrastusta etsimässä

Sateinen ilma ja syksyn tunne saavat minutkin pohtimaan syksyn harrastuksia. Suomessa on mahdollisuuksia eli ennemmin ongelmana on, että paljouden joukosta on vaikea valita. Olen enemmän ja enemmän koti-ihminen eli melkein kaikki meno ahdistaa tai stressaa enemmän tai vähemmän paitsi tietty ulkona liikkuminen, kuten metsässä samoilu, marjastus, sienestys. Nyt pitäisi keksiä harrastus, jossa saisi olla ulkona ja ei olisi väen paljoutta. Tietty en haluaisi ihan yksinään harrastaa.

Etsin netistä nyt sitten ulkoharrastuksia, muuta kuin puutarhan hoitoa, sitähän olen harrastanut jo vuosia, mutta se painottuu enemmän kesään ja marjastus sekä sienestys syksyyn. Pitäisi keksiä jotain, jota voi harrastaa ympäri vuoden, mutta painottuen vielä aikaan, kun ei olla mökillä tai puutarhassa.

Plogging sopii ympäristoä ajatteleville

Ensimmäinen etsintä jo tuo tulosta ja minä ympäristöä ajattelevana innostun. Plogging eli roskajuoksu, jossa yhdistyy roskienkeruu ja liikunta. Enhän minä nyt juoksisi, mutta ehkä hölkkään kävelyn välissä ja saisi hyvän mielen aina, kun tulisi kotiin roskapussi täyttyneenä. Muovikäsineet ja lenkkitossut ja pussukka mukaan. Itse asiassa olen halunnut ostaa jo sellaset pihdit, joilla saa noukittua roskia, mutta sen kanssa ei juosta eli minulle siis uusi laji olisi roskakävely.

Seuraavaksi silmääni sattuu avantouinti, joka on monta vuotta kyllä jo ollut mielessäni, mutta en ole päässyt alkuun. Pitäisi kai saada joku ystävistäni innostumaan. Toisaalta kovin lähellä kotiani ei ole ollut avantoa ja muutenkin Etelä-Suomessa avantouintikausi on kait aika vaihteleva vuosittain. Laji sopisi minulle, kun verenkiertoni ei ole paras mahdollinen ja niska- ja hartiaseudun kivutkin saisivat kyytiä eli jätän mietintään avantouinnin.

Mäenlaskussa saa taas olla lapsi

Mäenlaskussa saa taas olla lapsi

Seuraava laji saa jo hymyn huulilleni, vaikka en sitä vielä harrastakaan eli mäenlasku. Nyt ei tarkoiteta Nykäsen mäkihyppyä vaan pieneltä kukkulalta laskemista. Sehän on lasten leikkiä, mutta tänä päivänä myös aikuiset harrastavat mäenlaskua. Saariselällä järjestetään pulkkamäen MM-kisat vappuna, eli siinähän olisi tavoitekin. Eteläsuomalaisen on mietittävä harrastuksessa myös sitä, onko alueella lunta ja milloin eli kaikki talviharrastukset eivät siksi ole listallani. Vaikka esimerkiksi lumikenkäily kuulostaa kivalta, siitä tuskin tulee uusi harrastukseni, vaikka kokeilla sitä voisinkin.

Geokätköily saattaisi sopia minun tyyliini eli saisin kulkea luonnossa ja etsiä kätköjä tai eihän siinä vaan etsitä, mutta voisin aloittaa etsimällä ja sitten pikkuhiljaa itse piilottaa kätköjä. Olen joskus vahingossa löytänyt kätkön enkä silloin ymmärtänyt, mikä se oli. Myöhemmin ulkomailla tapasin rouvan, joka vietti lomaansa kätköjä etsien. Harrastukseen tarvitaan älypuhelin ja sovellus, josta löydetään kätkön sijainti ja vihje. Kätkössä on monesti vaan rasia, jossa paperi ja kynä ja sinne sitten kirjataan löytäjän tiedot. Tulisiko minusta harrastaja, se on mietinnässä. Sovellusten takia liikkuminen on muutenkin suosiossa, ensin etsittiin Pokemoja, sitten Muumeja ja ties mitä dinosauruksia. En itse ole vielä innostunut etsinnästä, mutta nuoriso on kyllä kuvannut minuakin Pokemonin takana.

Golfia en ole aloittamassa, vaikka se hyvä harrastus varmasti onkin, mutta frispeegolf on metsässä liikkumista ja tuntuu aika leppoisalta eli täytyy vaan ensin harjoitella hieman vanhoja frisbeetaitoja. En ole harjoittelemassa mestaruuksia varten vaan ihan vaan nauttiakseni luonnosta ja saahan siinä liikuntaa ja kehittää tarkkuutta. Ratoja on pidempiä ja lyhyempiä, vaativampia ja helpompia ja tietty tarvitaan frisbee ja joku porukka, jonka kanssa heitellään korilta toiselle. Eli mitä vähemmän heittoja tarvitaan radan kiertoon, sen parempi. Nyt ei tarvitse muuta kuin etsiä kaveri harrastukseen ja ostaa frisbee ja lähteä kokeilemaan. Jos ei siitä tule lajiani kokeilen geokätköä ja avantouintia ja kun kevät koittaa on se ehkä sittenkin roskajuoksu, joka on saanut minut mukaansa, mutta on se mikä näistä vaan niin ulkonaliikunta on mukavaa eli ei kun harrastamaan.

helsinginsiniset - 2021